Ylämaan Graniitti, Lappeenranta

Ylämaan Graniitti valmistaa laadukkaita ja kestäviä kivitasoja lähinnä keittiöihin. Yhtiö tähtää toiminnassaan vastuullisuuteen ja ekologisuuteen. Työ vaatii suurta tarkkuutta ja tehokkuutta.

Vuonna 2019 Belled toteutti tuotantohalliin uuden valaistusratkaisun, joka paransi työskentelyolosuhteita ja energiatehokkuutta. Vanhat monimetallivalaisimet vaihdettiin uusiin LED-valaisimiin, jolloin saavutettiin työpisteisiin parhaiten sopivat työskentelyolosuhteet. Hankkeen takaisunmaksuaika on noin kolme vuotta.

The Switch, Vaasa

Japanilaiseen Yaskawa-konserniin kuuluva The Switch on tunnettu erityisesti tuulivoimaloiden tehokkaista kestomagneettigeneraattoreista. Uusiutuvan energian ja teknologisten innovaatioiden edelläkävijä uusi elokuussa 2018 Vaasan tehtaan valaistuksen. Valaistus toteutettiin Polaroid LED UFO 150 W -valaisimilla.

Avaimet käteen -projekti sisälsi suunnittelun, toimituksen, asennuksen ja käyttöönoton sekä rahoituksen. Belledin toimittama huoltovapaa kokonaisuus vähentää huomattavasti tehtaan energiankulutusta. Saavutetut merkittävät kustannussäästöt kattavat reilussa vuodessa uuteen valaistukseen tehdyn investoinnin.

Teollisen työympäristön laadukkaalla valaistuksella on ratkaiseva merkitys työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin. Valaisimien päivänvaloa vastaava valoisuus lisää myös työntekijöiden vireyttä ja tuottavuutta sekä viihtyisyyttä työpaikalla.

Oral Kamppi, Helsinki